Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

SLAAP nascholing 2023

Tijdens de Slaap nascholing van dit jaar gaan we dieper in op de anatomie en fysiologie van de ademhaling, hoe behandel je nu complex slaapapneu (Bi-level), en wat kan slaapoefentherapie hierin betekenen. Verder komt aan bod, de tongzenuwstimulator en de ‘slaapstraat’, de zorg op de juiste plek.

In opdracht van V&VN longverpleegkundigen, taakgroep Slaap
Details Utrecht, 12 januari 2023
Website https://slaap.longscholing.nl
Aanmelden

Winter ILD school 2023

De nadruk van deze cursus ligt op de multidisciplinaire samenwerking. Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Davos, 23-26 januari 2023
Website erasmusildschool.nl
Aanmelden

Persoonlijk Medisch Leiderschap

Leiderschap van de medisch specialisten in de aan verandering onderhevige medische wereld, is zeer essentieel. Het zorg systeem wordt steeds complexer, waarbij maatschappelijke en politieke druk steeds meer voelbaar zijn op de werkvloer. Hoe ga je om met deze obstructies in de zorg, obstructies in de werkzaamheden op de werkvloer en welke facetten van je eigen persoon kan je benutten om een sterke en zichtbare medische leider te worden.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Garderen, 1-3 februari 2023
Website www.obstructieindezorg.nl
Aanmelden

Forensische Masterclasses Davos

COMMUNICEREN: TUSSEN WETEN EN BEGRIJPEN Dit thema, al in eerdere aankondigingen genoemd, is en blijft van essentiële betekenis voor het (samen)werken van gedragsdeskundigen en magistraten. Er wordt hiermee zowel gedoeld op het verschil tussen natuurwetenschappelijk weten en gedragsdeskundig begrijpen als ook op het verschil tussen het ‘begrijpen’ door de gedragsdeskundige en de strafrechter. Waar de gedragsdeskundige met veel nuancering de onderzochte plaatst op een continuüm tussen volledig gezond en zeer gestoord, wil de strafrechter vooral materiaal voor zijn oordeel toerekeningsvatbaar of niet, of de mate waarin. De actualiteit is op dit punt tastbaar. In Moot Court wordt dit thema ongetwijfeld weer (in)voelbaar. Maar de context is ruimer. Hoe communiceren gedragsdeskundigen onderling en met magistraten over recidiverisico’s en wat zijn de gevolgen daarvan? Wat speelt er in de communicatie tussen onderzoeker en (jeugdige) onderzochte? Wat is de invloed van de communicatie tussen alle spelers in het veld. In hoeverre speelt emotionalisering van het strafrecht een rol als maatschappelijke context?

In opdracht van Stichting Pro Justitia
Details Davos, 9-12 maart 2023
Website forensischcongresdavos.nl
Aanmelden

Op de Hoogte van Astma

De veranderingen op het gebied van astma behandeling en organisatie van zorg gaan snel. En dat heeft consequenties. Niet alleen voor longartsen met ernstig astma als aandachtsgebied, maar ook voor de algemene longarts (in opleiding). Hoe blijf je op de hoogte? En hoe organiseer je de astmazorg in eigen kliniek?

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden eXpertise obstructieve longziekten
Details Davos, 12-15 maart 2023
Website ernstigastma.nl
Aanmelden

Astma on Top 2023

Namens het Nederlands Astmacentrum Davos nodigen we je van harte uit voor het 16e symposium voor longverpleegkundigen met aandachtsgebied astma. De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma is een complexe puzzel die soms op meerdere manieren te leggen is. Ontwikkelingen binnen deze astma-puzzel blijven elkaar opvolgen. Wij praten je ook dit jaar hierover graag bij.

In opdracht van Nederlands Astmacentrum Davos
Details Davos, 22-25 maart 2023
Website astmaontop.nl
Aanmelden

Gezamenlijk congres Diabetes, Long & Reuma

De V&VN afdelingen, diabetes- longen reuma, hebben het idee opgevat een gezamenlijk congres te organiseren. Met dit gezamenlijke congres willen we de samenwerking vergroten door te verbinden op gedeelde thema’s en te leren van elkaars disciplines, kennis en kunde.

In opdracht van V&VN afdeling Diabetes, longverpleegkundigen en Reumatologie
Details Utrecht, 23 mei 2023
Website gezamenlijkcongres.nl
Interesse

Merem Longsymposium 2023

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2023.

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, 13 april 2023
Website meremlongsymposium.nl
Interesse

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Viatris
Details Wegens COVID geannuleerd
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Binnenkort meer
3x

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen verzetten.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, ???
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen