Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

Allergie aan Zee

In het kader van de United Airways is allergie een onderwerp wat zowel KNO artsen als Longartsen in hun dagelijkse praktijk tegenkomen en waar ook regelmatig in samengewerkt wordt. Daarnaast heeft ook de allergoloog zo zijn rol in het geheel. Tegenwoordig komt daar ook de behandeling met biologicals bij. We nodigen u dus uit om, samen met uw collega long- of KNO arts of allergoloog, in te schrijven voor dit congres en samen met ons en alle andere sprekers dieper in te gaan op allergie tijdens Allergie aan Zee.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Scheveningen, 29 en 30 september 2022
Website allergieaanzee.nl
Aanmelden

Het Grote inspirerende Jubileum Longverpleegkundig Jaarcongres 2022!

De afdeling V&VN-longverpleegkundigen bestaat dit jaar alweer 15 jaar! En al 15 jaar doen we onze uiterste best om longverpleegkundigen te ondersteunenen en te inspireren. Het thema van het jaarcongres 2022 is dan ook ‘Inspiratie’. En ook nu halen we alles uit de kast om je weer helemaal geïnspireerd en gemotiveerd naar huis te laten gaan.

In opdracht van V&VN
Details Zeist, 4 oktober 2022
Website jaarcongres.longscholing.nl
Aanmelden

LVMP congres

Het thema is : Context Matters, belang van de context voor de medisch psycholoog

In opdracht van Landelijke Vereniging Medische Psychologie
Details Vaals, 5-7 oktober 2022
Website www.congres.scholinglvmp.nl
Aanmelden

Twee dagen "Bomen over COPD"

Nu al voor het zesde jaar op rij staan we u bij in het oplossen van de puzzel die behandeling van patiënten met complex COPD met zich meebrengt. Samenwerken met verschillende disciplines staat daarin centraal. Het concept van de cursus blijft vanwege de grote waardering gelijk; laagdrempelig karakter, interactie in kleine groepen, ruimte voor casuïstiek en docentenkoppels longarts-aios.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Wolfheze, 2-4 november 2022
Website 2dagenbomenovercopd.nl
Aanmelden

Minisymposium en AAV V&VN reumatologie

Op 8 november 2022 organiseert V&VN reumatologie haar jaarlijkse AAV en aansluitend komen er drie zeer interessante onderwerpen aan bod. We eten samen een hapje en na de laatste sessie sluiten we dit middagsymposium af met een drankje,

In opdracht van V&VN Reumatologie
Details Breukelen, 8 november 2022
Website aav.reumascholing.nl
Aanmelden

congres Pulmonale Infectieziekten

Met deze landelijke nascholing blaast de sectie infectieziekten van de NVALT de traditie van pulmonale infectieziekten in Hotel New York nieuw leven in en bieden in deze editie handvatten voor infectieproblemen in de dagelijkse praktijk van longartsen (i.o.).

In opdracht van NVALT sectie infectieziekten
Details Rotterdam, 10 november 2022
Website pulmonaleinfectieziekten.nl
Aanmelden

Winter ILD school 2023

De nadruk van deze cursus ligt op de multidisciplinaire samenwerking. Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Davos, 23-26 januari 2023
Website erasmusildschool.nl
Aanmelden

Forensische Masterclasses Davos

Het congres van 2022 wordt verzet naar 2023. Het thema van 2022 is: Communiceren: tussen weten & begrijpen. Communiceren over recidiverisico, communicatie tussen rapporteur en jeugd, contact tussen onderzoeker en onderzochte, communicatie tussen alle spelers in het veld en emotionalisering van het strafrecht.

In opdracht van Stichting Pro Justitia
Details Davos, maart 2023
Website forensischcongresdavos.nl
Binnenkort meer

Op de Hoogte van Astma

De veranderingen op het gebied van astma behandeling en organisatie van zorg gaan snel. En dat heeft consequenties. Niet alleen voor longartsen met ernstig astma als aandachtsgebied, maar ook voor de algemene longarts (in opleiding). Hoe blijf je op de hoogte? En hoe organiseer je de astmazorg in eigen kliniek?

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden eXpertise obstructieve longziekten
Details Davos, 12-15 maart 2023
Website ernstigastma.nl
Interesse

Astma on Top 2023

Longverpleegkundigen Symposium 2023

In opdracht van Nederlands Astmacentrum Davos
Details Davos, 22-25 maart 2023
Website astmaontop.nl
Interesse

Gezamenlijk congres Diabetes, Long & Reuma

De V&VN afdelingen, diabetes- longen reuma, hebben het idee opgevat een gezamenlijk congres te organiseren. Met dit gezamenlijke congres willen we de samenwerking vergroten door te verbinden op gedeelde thema’s en te leren van elkaars disciplines, kennis en kunde.

In opdracht van V&VN afdeling Diabetes, longverpleegkundigen en Reumatologie
Details Utrecht, 23 mei 2023
Website gezamenlijkcongres.nl
Interesse

Merem Longsymposium 2023

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2023.

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, 2023
Website meremlongsymposium.nl
Interesse

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Viatris
Details Wegens COVID geannuleerd
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Binnenkort meer
3x

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen verzetten.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, februari 2022
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen