Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Viatris
Details Wegens COVID geannuleerd
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Binnenkort meer
3x

V&VN nascholing SLAAP

Na een jaartje digitaal nascholen, mogen we jullie nu op 13 januari 2022 weer uitnodigen voor een ‘normale’ fysieke scholing Slaap, georganiseerd door taakgroep Slaap V&VN-longverpleegkundigen. Dit keer met thema: ‘Relaties’ met slaapapneu

In opdracht van V&VN Longverpleegkundigen
Details Utrecht, 13 januari 2022
Website www.longscholing.nl
Aanmelden

Winter ILD school 2022

De nadruk van deze cursus ligt op de multidisciplinaire samenwerking. Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Davos, 24-27 januari 2022
Website www.erasmusildschool.nl
Aanmelden

Persoonlijk Medisch leiderschap voor longartsen, omgaan met obstructie in de zorg

Leiderschap van de medisch specialisten in de aan verandering onderhevige medische wereld, is zeer essentieel. Het zorg systeem wordt steeds complexer, waarbij maatschappelijke en politieke druk steeds meer voelbaar zijn op de werkvloer. Hoe ga je om met deze obstructies in de zorg, obstructies in de werkzaamheden op de werkvloer en welke facetten van je eigen persoon kan je benutten om een sterke en zichtbare medische leider te worden.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Garderen, 19-21 januari 2022
Website obstructieindezorg.nl
Aanmelden

LVMP congres

Het thema is : Context Matters, belang van de context voor de medisch psycholoog

In opdracht van Landelijke Vereniging Medische Psychologie
Details Vaals, 2-4 februari 2022
Website www.congres.scholinglvmp.nl
Aanmelden

Op de Hoogte van Astma

De veranderingen op het gebied van astma behandeling en organisatie van zorg gaan snel. En dat heeft consequenties. Niet alleen voor longartsen met ernstig astma als aandachtsgebied, maar ook voor de algemene longarts (in opleiding). Hoe blijf je op de hoogte? En hoe organiseer je de astmazorg in eigen kliniek?

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden eXpertise obstructieve longziekten
Details Davos, 16-19 maart 2022
Website www.ernstigastma.nl
Aanmelden

Astma on Top

Longverpleegkundigen Symposium 2022 ASTHMA ON TOP: LIFESTYLE. De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma is vaak een complexe puzzel en kan in de dagelijkse praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. We praten je tijdens dit symposium bij over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ernstig) astma. Wie komt voor welke behandeling in aanmerking en wat komt daar allemaal bij kijken? U

In opdracht van Nederlands Astmacentrum Davos
Details Davos, 23-26 maart 2022
Website www.astmaontop.nl
Aanmelden

Forensische Masterclasses Davos

Het thema van 2022 is: Communiceren: tussen weten & begrijpen. Communiceren over recidiverisico, communicatie tussen rapporteur en jeugd, contact tussen onderzoeker en onderzochte, communicatie tussen alle spelers in het veld en emotionalisering van het strafrecht.

In opdracht van Stichting Pro Justitia
Details Davos, 3-6 maart 2022
Website forensischcongresdavos.nl
Aanmelden

Dying to meet you

In 2020 the Dutch Forensic Medical Society (FMG) celebrated its 40th anniversary of contributing to medical forensic science and education in the Netherlands. Due to COVID-19 we will celebrate our jubilee on April 7th and 8th 2022.

In opdracht van Forensisch Medisch Genootschap
Details Rotterdam, 7 en 8 april 2022
Website www.dyingtomeetyou.nl
Aanmelden

Merem Longsymposium 2022

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2022

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, 21 april 2022
Website meremlongsymposium.nl
Interesse

Jaarcongres Reumatologie 2022

Dit jaar wordt het jaarcongres Reumatologie georganiseerd door V&VN-reumatologie in samenwerking met de NHPR. Samen zetten we ons in voor goede zorg voor patiënten met reuma. Daarom ook nu samen een congres. We verwelkomen je graag in Bunnik waar deskundige sprekers ons meenemen in tal van interessante en leerzame onderwerpen. In de ochtend zijn er vier plenaire sessies. In de middag zijn er workshoprondes. Per ronde kunt je één onderwerp kiezen uit de, in totaal, zes verschillende onderwerpen. Voor een ieder zal er dus een interessant onderwerp zijn.

In opdracht van V&VN Reumatologie
Details Bunnik, 10 mei 2022
Website jaarcongres.reumascholing.nl
Binnenkort meer

Liverpool goes Dutch

Liverpool goes Dutch is een praktijkgerichte nascholing, waarbij we u zoveel mogelijk handvatten geven om symptomen bij patiënten in de laatste levensfase te bestrijden.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden eXpertise obstructieve longziekten
Details Apeldoorn, 11-13 mei 2022
Website liverpoolgoesdutch.nl
Binnenkort meer

KEEL, NEUS & OORzaken in de huisartsenpraktijk

KEEL, NEUS & OORzaken in de huisartsenpraktijk is scholing voor huisartsen en hun praktijkverpleegkundigen / praktijkondersteuners. Het programma zal op 5 verschillende data en locaties worden uitgevoerd. Iedere keer door een KNO arts en een huisarts uit de betreffende regio.

In opdracht van Viatris & ALK
Website keelneusenoorzaken.nl
Binnenkort meer
5x

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen opschuiven naar februari 2022.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, februari 2022
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen