Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

Webinar "Minder opnamen voor COPD door betere samenwerking: natuurlijk, maar hoe dan?"

Op deze 2 avonden kunt u de webinars in de vorm van een talkshow onder leiding van Tom van 't Hek volgen met als hoofdonderwerp "Het landelijk zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname en de implementatie van dit transmurale zorgpad".

In opdracht van Long Alliantie Nederland
Details Webinar, 10 en 12 mei 2021
Website www.lancongresaanval.nl
Aanmelden
2x

Astma en Voeding

Dat voedselallergie en astma geen onbekende combinatie is, is voor de meeste mensen wel bekend. Maar dat is nu precies NIET waar we het in dit webinar over gaan hebben want voedselallergieën zijn zo persoonlijk. Maar waar hebben we het dan wel over? Is er überhaupt een link tussen voeding en astma? Kun je door aanpassingen in je voeding je astmaklachten verminderen? In de volgende Webinar van de VND gaan we met elkaar in gesprek over de invloed van voeding op het verloop van astma.

In opdracht van Vereniging Nederland Davos
Details 17 mei 2021 om 20.00 uur
Website nederland-davos.nl
Aanmelden

Injectietechniek en lipohypertrofie bij insulinetherapie in Uw apotheek of praktijk.

Praktische toepassingen voor uw apotheek en praktijk. Het nieuwe zorglandschap voor mensen met diabetes omtrent injectietechniek en lipohypertrofie bij insulinetherapie.

In opdracht van BD
Details Webinar, 18 mei 2021: 20.00 - 21.30 uur
Website Injectietechniek en lipohypertrofie bij insulinetherapie
Aanmelden

Liverpool goes Dutch webinars

Dit jaar geen 3 daags fysiek congres over de laatste inzichten in palliatieve zorg. Maar er is zoveel te vertellen wat ook via een webinar kan! We richten ons vooral op de medisch inhoudelijke onderwerpen zoals pijn, dyspneu, delier, laatste levensfase maar ook de nieuwe richtlijnen palliatieve zorg bij COPD en palliatieve sedatie. De onderwerpen als communicatie en omgaan met verlies en verdriet bewaren we voor 2022 als we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Webinar, 19 mei, 26 mei en 2 juni 2021
Website liverpoolgoesdutch.nl
Aanmelden
3x

Het grote landelijke POH/PVK/PVH event!

Samen voor de beste zorg. Ga met ons mee! Door de dreiging van het COVID-virus is een ontmoeting op locatie niet mogelijk, maar dankzij ons online event kun je tóch je collega’s ontmoeten en nieuwe inzichten opdoen! En dat alles vanaf jouw eigen plek thuis of op je werk.

In opdracht van NVvPO & V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Details Bunnik, 22 april 2021
Website grootlandelijkevent.nl
Aanmelden

ALV & middagsymposium 'EHealth'

Je kunt je nu inschrijven voor de algemene ledenvergadering (ALV) van de LVMP en het middagsymposium eHealth; zowel ALV als middagsymposium vinden online plaats. Tijdens het middagsymposium hopen we je te inspireren met de mogelijkheden van eHealth voor de medische psychologie.

In opdracht van Landelijke Vereniging Medische Psychologie
Details Online, 21 mei 2021
Website www.ledenvergadering.scholinglvmp.nl
Aanmelden

V&VN Reumatologie 6 webinars

Omdat we elkaar voorlopig nog niet live kunnen ontmoeten op onze voorjaarscholing behandelen we 6 onderwerpen die jullie zelf hebben ingebracht, nu in 6 webinars. We zijn blij met het mooie docentenkorps wat ons dit half jaar zal meenemen door alle avonden. Elk webinar zal geleid worden door iemand van V&VN-reumatologie/scholingscommissie.

In opdracht van V&VN Reumatologie
Details Webinars, 18-1, 9-2, 16-3, 15-4, 25-5 en 16-6-2021
Website webinars.reumascholing.nl
Aanmelden
6x

Farmacotherapie scholing

Wegens COVID-19 zal de Farmacotherapie scholing 2020 niet plaatsvinden. De scholing is verzet naar: 3 juni 2021 Meer informatie volgt z.s.m.

In opdracht van V&VN Longverpleegkundigen
Details Breukelen, 3 juni 2021
Website farmaco.longscholing.nl
Interesse

Bomen over COPD 2021

Het programma van Bomen over COPD 2020 zal in 2021 twee keer worden aangeboden, 9-11 juni en 3-5 november 2021. We plannen dan een congres voor een iets kleinere groep zodat we de meeste kans hebben dat we echt bij elkaar kunnen komen. Mocht het tegen die tijd beter gaan, dan kunnen we altijd opschalen.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Wolfheze, 9-11 juni en 3-5 november 2021
Website 2dagenbomenovercopd.nl
Interesse
2x

KEEL, NEUS & OORzaken in de huisartsenpraktijk

KEEL, NEUS & OORzaken in de huisartsenpraktijk is scholing voor huisartsen en hun praktijkverpleegkundigen / praktijkondersteuners. Het programma zal op 5 verschillende data en locaties worden uitgevoerd. Iedere keer door een KNO arts en een huisarts uit de betreffende regio.

In opdracht van Mylan & ALK
Details 5 scholingen in het voorjaar 2021 op verschillende locaties
Website keelneusenoorzaken.nl
Interesse
5x

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Mylan
Details Amsterdam 17 maart 2021, Nijmegen 31 maart 2021 en Breda 13 april 2021
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Aanmelden
3x

Longverpleegkundig Jaarcongres 2021

Het Longverpleegkundig Jaarcongres van 6 oktober 2020 is wegens COVID-19 verzet naar 5 oktober 2021. Meer informatie volgt z.s.m.

In opdracht van V&VN Longverpleegkundigen
Details Breukelen, 5 oktober 2021
Website jaarcongres.longscholing.nl
Interesse

Allergie aan Zee

Allergie aan Zee stond gepland voor 17 en 18 september 2020 en daarna voor 27 en 28 mei 2021, maar gezien de ontzettend onvoorspelbare situatie van COVID-19 kunnen wij deze niet door laten gaan op die datum. De scholing is daarom scholing verzet naar 14-15 oktober 2021 Meer informatie volgt z.s.m.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Scheveningen, 14-15 oktober 2021
Website allergieaanzee.nl
Interesse

Jaarcongres Reumatologie 2021

Het jaarcongres voor reumatologie verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants van 10 november 2020 zal vanwege COVID-19 helaas niet plaatsvinden. De nieuwe datum is 16 november 2021.

In opdracht van V&VN Reumatologie
Details Bunnik, 16 november 2021
Website jaarcongres.reumascholing.nl
Interesse

Winter ILD school 2022

Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Davos, 17-20 januari 2022
Website www.erasmusildschool.nl
Interesse

Persoonlijk Medisch leiderschap voor longartsen, omgaan met obstructie in de zorg

Leiderschap van de medisch specialisten in de aan verandering onderhevige medische wereld, is zeer essentieel. Het zorg systeem wordt steeds complexer, waarbij maatschappelijke en politieke druk steeds meer voelbaar zijn op de werkvloer. Hoe ga je om met deze obstructies in de zorg, obstructies in de werkzaamheden op de werkvloer en welke facetten van je eigen persoon kan je benutten om een sterke en zichtbare medische leider te worden.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Garderen, januari 2022
Website obstructieindezorg.nl

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen opschuiven naar februari 2022.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, februari 2022
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse

Forensische Masterclasses Davos

Wegens de ontwikkelingen van COVID-19 zal er in maart 2021 geen Forensische Masterclasses Davos gehouden worden. Het thema – Communiceren tussen weten en begrijpen – waarbij o.a. aandacht is voor de communicatie over recidiverisico, maar ook die tussen rapporteur en jeugd, emotionalisering van het strafrecht en communicatie tussen alle spelers in het veld, blijkt op een grote belangstelling te kunnen rekenen en blijft gereserveerd voor 2022.

In opdracht van Pro justitia rapporteurs
Details Davos, 3-6 maart 2022
Website forensischcongresdavos.nl
Interesse

Merem Longsymposium 2021

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2022

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, april 2022
Website meremlongsymposium.nl
Interesse

Dying to meet you

In 2020 the Dutch Forensic Medical Society (FMG) is celebrating its 40th anniversary of contributing to medical forensic science and education in the Netherlands. Because of Covid-19, we celebrate this anniversary in April 2022.

In opdracht van Forensisch Medisch Genootschap
Details Rotterdam, 7 en 8 april 2022
Website www.dyingtomeetyou.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen