Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

Merem Longsymposium 2023

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2023.

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, 13 april 2023
Website meremlongsymposium.nl
Aanmelden

NVALT Longartsenweek

In april 2023 zal de Longartsenweek weer als vanouds georganiseerd worden op 2 x 2 dagen!

In opdracht van NVALT
Details Papendal, 17 t/m 20 april 2023
Website www.nvalt.nl
Aanmelden

"De Reumahand" - NHPR webinar

Tijdens dit webinar zal de problematiek rondom artritis- en artrosehand centraal staan.

In opdracht van NHPR
Details Online, 20 april 2023 van 19.00 - 21.00 uur
Website NHPR webinar
Aanmelden

Jaarcongres Reumatologie

Onverwacht is daar toch opeens het vertrouwde jaarcongres voor de reumatologieverpleegkundige. We verheugen ons er erg op jullie allemaal te ontmoeten op 23 mei a.s. in Utrecht dit keer. Geen gezamenlijk congres, zoals in eerste instantie gepland, maar het jaarlijkse reumatologie congres. Er wacht een mooi programma op jullie. We starten de dag met 3 plenaire sessie met onderwerpen als seksualiteit, polyfarmacie en transitiezorg. In de middag kunnen jullie weer een keus maken. Er zijn 3 workshoprondes en er is keus uit 5 onderwerpen. Voor elk wat wils en waarschijnlijk lastig om een keus te maken want wij vinden ze allemaal heel interessant.

In opdracht van V&VN afdeling Reumatologie
Details Utrecht, 23 mei 2023
Website jaarcongres.reumascholing.nl
Aanmelden

‘Liverpool vernieuwt’, palliatieve zorg door de ogen van de longarts

Voor het eerst dit jaar richten wij ons niet alleen op de obstructieve longziekten maar is het gehele programma volledig vernieuwd met nu aandacht voor alle palliatieve zorg die de longarts in zijn vak tegen komt. Een palliatieve cursus dus voor ALLE longartsen en longartsen i.o. Het is een praktijkgerichte nascholing, waarbij we u zoveel mogelijk handvatten geven voor symptoombestrijding en de communicatie met uw patiënt in deze levensfase. Dit doen we in plenaire sessies, maar ook in een aantal workshop in kleinere groepen, waardoor de interactiviteit in de cursus groot zal zijn. Ook is er een uur gereserveerd om casuïstiek uit uw eigen praktijk in te kunnen brengen en samen met ervaren collega’s te bespreken.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Aperldoorn, 25-26 mei 2023
Website www.palliatiefcongres.nl
Aanmelden

Persoonlijk Medisch Leiderschap

Wil jij jouw Impact en invloed vergroten binnen een Zorgsysteem dat steeds complexer wordt? Zodat je obstructies, die jouw idealisme en drive in de wegstaan, steeds effectiever kan aanpakken? Dan krijg je in deze training: • Inzicht in hoe invloed werkt • Vaardigheid om nog meer invloed en impact te hebben in gesprekken. • Een persoonlijk profiel met jouw sterktes en ontwikkelpunten • Inzicht en vaardigheid in hoe jij situaties in de praktijk kan beïnvloeden • Inzicht in hoe jij beter met stress en burn-outkan omgaan.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Garderen, 14-16 juni 2023
Website www.persoonlijkmedischleiderschap.nl
Aanmelden

Allergie aan Zee

n het kader van de United Airways is allergie een onderwerp wat zowel KNO artsen als Longartsen in hun dagelijkse praktijk tegenkomen en waar ook regelmatig in samengewerkt wordt. Daarnaast heeft ook de allergoloog zo zijn rol in het geheel. Tegenwoordig komt daar ook de behandeling met biologicals bij. We nodigen u dus uit om, samen met uw collega long- of KNO arts of allergoloog, in te schrijven voor dit congres en samen met ons en alle andere sprekers dieper in te gaan op allergie tijdens Allergie aan Zee.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Scheveningen, 28-29 september 2023
Website allergieaanzee.nl
Aanmelden

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Viatris
Details Wegens COVID geannuleerd
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Binnenkort meer
3x

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen verzetten.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, ???
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen