Margreet van Roest M. organiseert & regelt

Kennis delen en vermenigvuldigen

Daar werken we graag aan mee. Een goede bijeenkomst organiseren is een goed samenspel tussen de opdrachtgever/klant en ons. Wat is de inhoud en op welke manier kunnen we die kennis het best delen? Belangrijk om te zeggen is dat wij geen invloed uitoefenen op de inhoud van de scholing. Wij zijn immers geen (long)arts, psycholoog, verpleegkundige, rapporteur of noem maar op. Maar op welke manier deze inhoud dan het best overgedragen kan worden, zodat het ook tot vermenigvuldiging leidt, dáár ligt de kracht van M.organiseert.

Wat staat er de komende tijd op de planning? Dat ziet u in onderstaand overzicht.

Winter ILD school 2023

De nadruk van deze cursus ligt op de multidisciplinaire samenwerking. Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Davos, 23-26 januari 2023
Website erasmusildschool.nl
Aanmelden

Webinar bronchoscopische Longvolume

Het bronchoscopisch interventiecentrum organiseert op DINSDAG 7 feb 2023, een webinar over Longvolume reductie UMCG. Inmiddels is een groot aantal patiënten in Groningen behandeld met ventielen en is de behandeling reguliere zorg. Reden genoeg om een bijeenkomst te organiseren om u te informeren over deze behandeling, de resultaten en bijwerkingen en de laatste ontwikkelingen op interventie gebied.

In opdracht van UMCG / Pulmonx
Details 7 februari, 19.45 - 20.20 uur
Aanmelden

Forensische Masterclasses Davos

COMMUNICEREN: TUSSEN WETEN EN BEGRIJPEN Dit thema, al in eerdere aankondigingen genoemd, is en blijft van essentiële betekenis voor het (samen)werken van gedragsdeskundigen en magistraten. Er wordt hiermee zowel gedoeld op het verschil tussen natuurwetenschappelijk weten en gedragsdeskundig begrijpen als ook op het verschil tussen het ‘begrijpen’ door de gedragsdeskundige en de strafrechter. Waar de gedragsdeskundige met veel nuancering de onderzochte plaatst op een continuüm tussen volledig gezond en zeer gestoord, wil de strafrechter vooral materiaal voor zijn oordeel toerekeningsvatbaar of niet, of de mate waarin. De actualiteit is op dit punt tastbaar. In Moot Court wordt dit thema ongetwijfeld weer (in)voelbaar. Maar de context is ruimer. Hoe communiceren gedragsdeskundigen onderling en met magistraten over recidiverisico’s en wat zijn de gevolgen daarvan? Wat speelt er in de communicatie tussen onderzoeker en (jeugdige) onderzochte? Wat is de invloed van de communicatie tussen alle spelers in het veld. In hoeverre speelt emotionalisering van het strafrecht een rol als maatschappelijke context?

In opdracht van Stichting Pro Justitia
Details Davos, 9-12 maart 2023
Website forensischcongresdavos.nl
Aanmelden

Op de Hoogte van Astma

De veranderingen op het gebied van astma behandeling en organisatie van zorg gaan snel. En dat heeft consequenties. Niet alleen voor longartsen met ernstig astma als aandachtsgebied, maar ook voor de algemene longarts (in opleiding). Hoe blijf je op de hoogte? En hoe organiseer je de astmazorg in eigen kliniek?

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden eXpertise obstructieve longziekten
Details Davos, 12-15 maart 2023
Website ernstigastma.nl
Aanmelden

Astma on Top 2023

Namens het Nederlands Astmacentrum Davos nodigen we je van harte uit voor het 16e symposium voor longverpleegkundigen met aandachtsgebied astma. De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma is een complexe puzzel die soms op meerdere manieren te leggen is. Ontwikkelingen binnen deze astma-puzzel blijven elkaar opvolgen. Wij praten je ook dit jaar hierover graag bij.

In opdracht van Nederlands Astmacentrum Davos
Details Davos, 22-25 maart 2023
Website astmaontop.nl
Aanmelden

Merem Longsymposium 2023

Merem Longsymposium 'Moeilijk behandelbaar astma: er is meer mogelijk dan medicatie!' zal wegens COVID-19 verzet naar 2023.

In opdracht van Merem Medische Revalidatie
Details Hilversum, 13 april 2023
Website meremlongsymposium.nl
Interesse

Gezamenlijk congres Diabetes, Long & Reuma

De V&VN afdelingen, diabetes- longen reuma, hebben het idee opgevat een gezamenlijk congres te organiseren. Met dit gezamenlijke congres willen we de samenwerking vergroten door te verbinden op gedeelde thema’s en te leren van elkaars disciplines, kennis en kunde.

In opdracht van V&VN afdeling Diabetes, longverpleegkundigen en Reumatologie
Details Utrecht, 23 mei 2023
Website gezamenlijkcongres.nl
Aanmelden

‘Liverpool vernieuwt’, palliatieve zorg door de ogen van de longarts

Voor het eerst dit jaar richten wij ons niet alleen op de obstructieve longziekten maar is het gehele programma volledig vernieuwd met een focus op de palliatieve zorg in de breedste zin van het woord. Hierbij zal onder andere uitgebreid worden ingegaan op nieuwe inzichten omtrent communicatie in de palliatieve fase en markering, symptoombestrijding, oncologische “emergencies” en interculturele palliatieve zorg.

In opdracht van Stichting Rotterdam Leeuwarden expertise obstructieve longziekten
Details Aperldoorn, 25-26 mei 2023
Website www.liverpoolgoesdutch.nl
Interesse

Dat verdachte plekje check je

Door middel van een nascholing met praktische tips en casussen gegeven door dermatoloog Hanke de Vijlder en een huisarts uit de regio willen wij u, huisarts (i.o.), verder ondersteunen bij de behandeling van huidafwijkingen.

In opdracht van Viatris
Details Wegens COVID geannuleerd
Website verdachtehuidafwijkingen.nl
Binnenkort meer
3x

TB Clinicians Conference

De cursus wordt georganiseerd door het Erasmus MC en het academisch ziekenhuis Tygerberg in Kaapstad. De cursus zal om het jaar herhaald worden. De editie van februari 2019 was een groot succes. Nieuwe plannen werden gemaakt voor 2021. Helaas moeten we vanwege Covid-19 deze plannen verzetten.

In opdracht van Erasmus MC, afdeling Longziekten en Tuberculose
Details Kaapstad, ???
Website erasmuskaapstadtb.nl
Interesse
The Final Chapter
Proefschriften, documenten en meer Check
Organiseren begint met een M.
Tien x regelen